Projectbesluit en bouwvergunning ‘Emergoweg 1 te Westerlee’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het projectbesluit ‘Emergoweg 1 te Westerlee’ is vastgesteld en bouwvergunning is verleend voor een vervangende bedrijfswoning aan de Emergoweg 1 in Westerlee. Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan omdat de nieuwe bedrijfswoning buiten het bouwvlak is gesitueerd. Het bouwplan is in overeenstemming met het in voorbereiding zijn bestemmingsplan ‘Buitengebied Oldambt’. Door middel van dit projectbesluit wordt hierop geanticipeerd.

Het projectbesluit en de bouwvergunning liggen vanaf 6 oktober 2011 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het projectbesluit is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.08PB0001-0401.Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep in te stellen tegen het projectbesluit en bouwvergunning bij de Rechtbank te Groningen, sector bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen de betreffende ontwerpbesluiten hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpbesluit. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het projectbesluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Rechtbank. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Naar boven