Vaststelling bestemmingsplan ‘Landgoed Wiltensacker’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Landgoed Wiltensacker’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het realiseren van het nieuwe landgoed Wiltensacker aan de Dijkhuizerzandweg. Het nieuwe landgoed bestaat voor 90% uit nieuwe natuur. De overige grond is bestemd voor een landhuis en een beheergebouw.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 5 oktober 2011 inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG005Wiltensacker-VBP1

of deze link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG005Wiltensacker-VBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG005Wiltensacker-VBP1

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en overige stukken liggen met ingang van 5 oktober 2011 voor zes weken voor eenieder ter inzage op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00−17.00 uur, op woensdag na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het besluit en het plan zijn ook in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • degene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

U moet het beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 4 oktober 2011

Naar boven