Ontwerpbestemmingsplan 2e Asselijnstraat

Ontwerpbestemmingsplan 2e Asselijnstraat, Dichterswijk, inclusief (gecoördineerde) concept vergunningen en besluiten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 6 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan 2e Asselijnstraat, Dichterswijk (hierna bestemmingsplan 2e Asselijnstraat) inclusief (gecoördineerde) concept vergunningen en besluiten.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen tussen de bestaande Croeselaan en de geplande busbuffer aan de zijde van het spoor (Mineurslaan). De 2e Asselijnstraat zal evenwijdig en ten noorden van de huidige Asselijnstraat worden gerealiseerd.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan 2e Asselijnstraat, Dichterswijk is het planologisch-juridisch mogelijk maken van de ontwikkeling van de 2e Asselijnstraat.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Op grond van de coördinatieverordening zal naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende concept omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld worden:

Omgevingsvergunning voor het bouwen van een brug, het slopen van een betonwand en het vellen van 21 bomen (Registratienummer HZ_WABO-11-07997).

Overige besluiten

  • verkeersbesluit instellen 2e Asselijnstraat 30 km/u-regiem 30 km/uur;

  • verkeersbesluit instellen fietspad 2e Asselijnstraat in twee richtingen;

  • intrekken ligplaatsvergunning Reviuskade 100;

  • aanpassen Havenatlas ter plaatse van de Reviuskade 100 en Da Costakade 99.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften), een verbeelding (plankaart) en bijlagen) en de conceptbesluiten inclusief de bijlagen liggen met ingang van 6 oktober 2011, gedurende zes weken, dus tot en met 16 november 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Wijkservicecentrum Zuidwest

    Marco Pololaan 71, te Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website. De aanverwante conceptbesluiten worden niet integraal op deze site gepubliceerd.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Het ontwerpbestemmingsplan en de concept vergunningen zijn ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Echter niet alle bijlagen (zoals bijvoorbeeld bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de concept vergunningen indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Afdeling Stedenbouw en Monumenten,

De heer R.W.C. Crusio

Postbus16200

3500 CE UTRECHT

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de concept vergunningen.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven