Vaststelling bestemmingsplan ‘Weijererf’

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 december 2010 het bestemmingsplan ‘Weijererf’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van een woongebied in twee fasen. Fase 1 heeft betrekking op 29 bouwkavels ( waarvan 14 bouwkavels voor ruimte voor ruimtewoningen en 15 bouwkavels voor reguliere woningen). De bouwkavels worden alle uitgegeven door de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte.

Het woongebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Wegekker, aan de oostzijde door een groenvoorziening, aan de zuidzijde door het Weijereind en aan de westzijde door de Kruisstraat.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding (plankaart).

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

  • a. in de toelichting een tekstuele toevoeging aan alinea 1 van hoofdstuk 1.3 en een tekstaanpassing in alinea 2;

  • b. in de toelichting worden in hoofdstuk 3 onder 3.5 de conclusies toegevoegd van het archeologisch proefsleuvenonderzoek;

  • c. in de toelichting wordt in hoofdstuk 5.1onder 5.1.1. en 5.2.1 bij de 5e bullit 35° veranderd in 45°;

  • d. in de regels zijn de artikelen 5 en 7 aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

  • e. op de verbeelding wordt de bestemming ‘Waarde- Archeologie’ aangepast in overeenstemming met het archeologisch proefsleuvenonderzoek;

  • f. de gebiedsaanduiding milieuzone-geurzone op de verbeelding wordt aangepast aan de hand van de herberekening van de geurbelasting;

  • g. het bouwblok ten zuiden van de kruising Weijererf-Kruisstraat wordt aangepast als gevolg van een ingediende aanvraag bouwvergunning.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor iedereen ter inzage met ingang van 7 februari 2011 gedurende zes weken en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten-bestemmingsplannen;

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: Bronbestanden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BRBweij008-VAST.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad kunnen gedurende de termijn van ter inzage, dus tot en met maandag 21 maart 2011, beroep instellen bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de bovengenoemde termijn. Indien binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar C. Stolwijk.

Reusel, 4 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris,

L.J.M. Bertens.

De burgemeester (wnd),

J.M.P.J. van Gorp-van de Ven.

Naar boven