Bestemmingsplan Slochteren, Verlengde Veenlaan – vastgesteld

De raad van Slochteren heeft in zijn vergadering van 22 september 2011 het bestemmingsplan Slochteren, Verlengde Veenlaan vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt woningbouw in het gebied mogelijk gemaakt. Het gaat hierbij om 45 vrijstaande woningen aan de Verlengde Veenlaan in Slochteren. Er is niet gekozen voor vastgelegde kavels. Uitgifte wordt gedaan afhankelijk van de vraag. Op de verbeelding zijn dan ook bouwstroken opgenomen met daarin vermeld het maximaal aantal woningen dat binnen zo’n bouwstrook is toegestaan.

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen gaven geen aanleiding het plan gewijzigd vast te stellen. De zienswijzen staan vermeld in de nota Zienswijze, Commentaar en Wijziging (ZCW) Ontwerpbestemmingsplan Slochteren, Verlengde Veenlaan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van woensdag 5 oktober 2011 tot en met woensdag 16 november 2011. Tijdens openingstijden kunt u het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis te Slochteren. Tevens is het plan te raadplegen via www.slochteren.nl onder Wonen → Ruimtelijke Ordening → Bestemmingsplannen → vastgesteld en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0040.bp00011-41vg.

Tegen het plan kan beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het beroep kan gedurende bovengenoemde termijn worden ingesteld bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Crisis en herstelwet

Op het besluit is Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat geen beroep kan worden ingesteld door een niet tot de centrale overheid behorende rechtspersoon die krachtens publiekrecht is ingesteld of een niet tot de centrale overheid behorend bestuursorgaan.

Het beroepschrift moet bij indiening in ieder geval bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven