Vastgesteld bestemmingsplan ‘1e Herziening Amstelveen Zuid-West, Legmeerdijk 23–25’ en vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 21 september 2011 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘1e Herziening Amstelveen Zuid-West, Legmeerdijk 23–25’ (IDN : NL.IMRO.0362.06J-VG01). Het bestemmingsplan met bijbehorende plankaart, planregels en toelichting betreft een ontwikkelplan voor het realiseren van een 5-tal appartementen op de locatie Legmeerdijk 23–25. De beoogde locatie ligt ten westen van Bovenkerk, grenzend aan de Kleine Poel (Amsterdamse Bos) en ligt tussen de bestaande woningen van de Legmeerdijk 21 en de Legmeerdijk 27.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 16 augustus 2011 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bestemmingsplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk tot 60 dB.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende plankaart, planregels en toelichting en het bijbehorende besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder ligt met ingang van 6 oktober 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via de receptie), openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur.

Digitaal

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding)

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06J-VG01

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het concept ontheffingsbesluit hogere grenswaarde bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde uitwerkingsplan en het ontheffingsbesluit hogere waarde Wgh ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 5 oktober 2011

Naar boven