Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Zuid’

Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Zuid’ voorziet in de ombouw van de provinciale weg N261 tot regionale stroomweg. Kort gezegd houdt dit in de realisering van een autoweg bestaande uit 2 x 2 rijbanen met aanliggende busstroken, waarbij alle bestaande kruisingen met verkeerslichten − inclusief de aansluiting op de A59 en de ontsluiting van het bedrijventerrein Haven − vervangen worden door ongelijkvloerse kruisingen met op- en afritten. Het dorp Loon op Zand krijgt een nieuwe aansluiting ten zuiden van het dorp. De aansluiting van de Hoge Steenweg op de N261 vervalt. Tevens is op het tracégedeelte tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand voorzien in de realisering van een ecoduct. Het ten behoeve van het projectplan opgestelde MER N261 is bij raadsbesluit van 23 juni 2011 aanvaard.

Aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Deze zijn opgenomen in de ‘Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’, die onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit van 22 september 2011 en tevens bij de stukken ter inzage zal worden gelegd.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en de Rijksinspectie hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een vervroegde bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘N261, Reconstructie Zuid’en de daarbij behorende stukken, waaronder het Mer N261 en het Compensatieplan N261, inzien van vrijdag 7 oktober 2011 tot en met donderdag 17 november 2011 bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel. Tevens kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken raadplegen via de gemeentelijke website www.loonopzand.nl alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de wijzigingen, die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep.

Toepassing Crisis- en herstelwet

Op grond van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, tweede tranche (Stb.2011, 165) valt het besluit over dit project onder categorie 3.4 van Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Voor het indienen van een beroepschrift betekent dit dat de beroepsgronden meteen in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na beëindiging van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van Merwijk, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0416-289 170 of e-mail m.vanmerwijk@loonopzand.nl.

Kaatsheuvel, 5 oktober 2011

Naar boven