Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen gemeente Rijnwoude’

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 september 2011 het bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen gemeente Rijnwoude’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het raadsbesluit tot vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan met ingang van 6 oktober 2011 tot en met 16 november 2011 (zes weken) voor eenieder ter inzage.

Zakelijke inhoud

Na inventarisatie van alle in de gemeente Rijnwoude geldende bestemmingsplannen blijkt dat de begripsbepalingen van ‘wonen/woondoeleinden’, ‘woning’, ‘bedrijfswoning’ en ‘huishouden’ in de bestemmingsplannen niet eenduidig zijn of ontbreken. Een oplossing is gevonden in het repareren van de bestemmingsplannen op de genoemde punten. Dit in de vorm van een voor de gehele gemeente Rijnwoude geldend paraplubestemmingsplan.

Analoog en digitaal Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter inzage bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van 08:30−12:30 uur en op donderdagavond van 17:00−20:00 uur en ook op woensdagmiddag op afspraak van 13:30−16:00 uur.

Dit bestemmingsplan kunt u tevens via de gemeentelijke website (www.rijnwoude.nl via ondernemen  bestemmingsplannen) raadplegen. Deze digitale mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hazerswoude-Rijndijk, 5 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude,

de secretaris,

A.J.E. van der Werf-Bramer.

De burgemeester,

A. Latenstein van Voorst-Woldringh.

Naar boven