Bestemmingsplan N261, Reconstructie Noord vastgesteld

Het college van Waalwijk maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan N261, Reconstructie Noord op 15 september 2011 door de raad is vastgesteld.

Inhoud

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de ombouw van de provincialeweg N261 tot regionale stroomweg, zijnde een autoweg bestaande uit 2 x 2 rijbanen met aanliggende busstroken waarbij alle bestaande kruisingen met verkeerslichten inclusief de aansluiting op de A59 en de ontsluiting van het bedrijventerrein haven vervangen worden door ongelijkvloerse kruisingen met op- en afritten. Voorts wordt daarbij voorzien in twee fietsbruggen, een over de N261 tussen bedrijventerrein Zanddonk en Landgoed Driessen en een over de A59 naar het bedrijventerrein Haven. Het ten behoeve van dit projectplan opgestelde MER N261 is bij raadsbesluit van 9 juni 2011 aanvaard.

Gewijzigd vastgesteld plan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen zijn enkele ambtshalve correcties aangebracht. Deze zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen die bij het raadsbesluit van 15 september jl. eveneens is vastgesteld. Zowel Gedeputeerde Staten als de Inspectie VROM hebben met de eerdere bekendmaking dan 6 weken na vaststelling als bedoeld in artikel 3.8 lid 4 Wro ingestemd.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit, de Nota van Zienswijzen, de Staat van Wijzigingen en de bij dit bestemmingsplan bijbehorende bijlagen, waaronder het Mer N261 en het Compensatieplan N261, liggen vanaf 7 oktober tot en met 18 november 2011 tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage bij de receptie in het stadhuis te Waalwijk, Taxandriaweg 6. Tevens is het plan, het raadsbesluit en de bijlagen in te zien op de website van de gemeente www.waalwijk.nl (snel naar ruimtelijke plannen en kies vervolgens vastgesteld bestemmingsplan), en is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Met ingang van 8 oktober kan gedurende 6 weken tegen genoemd besluit van de raad beroep worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen de vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede door een belanghebbende die kan aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest een zienswijze omtrent het ontwerp van dit bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen. Tegen de wijzigingen, die ten opzichte van het ontwerp bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend.

Toepassing van de Crisis- en herstelwet

Op grond van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, tweede tranche (Stb. 2011, 165) valt het besluit over dit project onder categorie 3.4 van Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Voor het indienen van een beroepschrift betekent dit dat de beroepsgronden meteen in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na beëindiging van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ummels van de afdeling Ruimte & Economie, telefoon 0416-683456.

Waalwijk, 6 oktober 2011

Het College van Waalwijk.

Naar boven