Projectbesluit, bouwvergunning en vaststelling hogere grenswaarde Vijzelstraat 66–80

Vaststelling projectbesluit, verlening bouwvergunning, en vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder ten behoeve van herontwikkeling gebouw Duintjer, Vijzelstraat 66–80

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend, dat het op 27 september 2011 een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 (oud) van de Wet ruimtelijke ordening heeft genomen en op 6 oktober 2011 een bouwvergunning heeft verleend ten behoeve van de herontwikkeling van het gebouw Duintjer, Vijzelstraat 66–80. Deze besluiten maken het mogelijk dat in het voormalige bankgebouw naast functies als kantoren en detailhandel, 97 woningen en twee horecavestigingen worden gerealiseerd.

Voor 50 van de te realiseren woningen geldt dat de voorkeurswaarde van 48 dB op grond van de Wet geluidhinder wordt overschreden als gevolg van het wegverkeer in de Vijzelstraat. Het dagelijks bestuur heeft voor deze woningen een hogere grenswaarde vastgesteld.

Het projectbesluit, de bouwvergunning en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen ter inzage van 7 oktober tot en met 17 november 2011 bij:

Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het projectbesluit is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep tegen projectbesluit en bouwvergunning

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het projectbesluit en de bouwvergunning beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. In spoedgevallen kan, hangende de beroepsprocedure, een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Deze besluiten treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien bij de voorzieningenrechter van de rechtbank tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Beroep tegen besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage

Amsterdam, 6 oktober 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven