Vaststelling bestemmingsplan Anne Frank

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 22 september 2011 het bestemmingsplan Anne Frank ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 6 oktober 2011 gedurende zes weken (tot en met 17 november 2011).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Anne Frank maakt alleen woningbouw, groen en verkeersruimte mogelijk op het Anne Frankterrein, de huidige locatie van de Anne Frankschool en het Zwarte Veldje.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat uit van woningbouw in 1 laag met een kap, met aan de zijde van de JF Kennedylaan 3 lagen met een kap, en op de hoek van de JF Kennedylaan met de IJssel de Schepperstraat 2 lagen met een kap. Het maximum aantal woningen op de locatie is 40. Aan de noordzijde van het plangebied moet een aaneengesloten groengebied gerealiseerd worden of behouden blijven van minimaal 1.800 m2.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘ Ruimtelijke plannen’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep instellen

Met ingang van 7 oktober 2011 kan gedurende zes weken (tot en met 17 november 2011) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Crisis- en herstelwet

Op de procedure van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

Naar boven