Vastgestelde bestemmingsplannen ‘1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ en ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen tijdens de openingsuren de door de raad op13 september 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ en ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’ met ingang van 6 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. De bestemmingsplannen zijn ook in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het eerstgenoemde bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de 3e Merwedehaven en voorziet het daar gevestigde staalstraalbedrijf van A.J. den Breejen en Zonen en het 380 kV transformatorstation van een passende bestemmingsregeling. Omdat deze bedrijven inrichtingen zijn die in belangrijke mate geluidhinder kunnen veroorzaken als bedoeld in de Wet geluidhinder is tegelijk een geluidzone vastgesteld. Buiten deze zone mag de geluidsbelasting de waarde van 50 dB(A) niet te boven gaan. De geluidzone is vastgesteld in het als tweedegenoemde bestemmingsplan. De geluidszone beslaat een deel van het recreatiegebied De Merwelanden (Nationaal Park De Biesbosch, compartiment Hollandse Biesbosch). Binnen deze zone zullen als gevolg van dit bestemmingsplan geen dienstwoningen meer mogen worden gebouwd.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Opgecomen Landen’ heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het ontwerp aangebracht:

  • 1. op de plankaart (tekeningnr. S2-45-41) is de dubbelbestemming Leiding - Hoogspanning ook gelegd op een deel van de gronden in het noord-oostelijke deel van het plangebied (ter bescherming van de 150 kVkabelverbinding van Tennet TSO B.V.).

  • 2. opname van een bepaling van het begrip ‘geluidszone-industrie’ en enkele bestemmingsplantechnische wijzigingen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Herziening zone industrielawaai 3e Merwedehaven’ heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het ontwerp aangebracht:

  • 1. verruiming van de geluidszone aan de westzijde;

  • 2. opname van een bepaling van het begrip ‘geluidszone-industrie’.

Tot en met 16 november 2011 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van 17 november 2011. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Dordrecht, 5 oktober 2011

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven