Ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste partiële herziening bestemmingsplan Achterveld en omgeving, Vicarielaan’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste partiële herziening bestemmingsplan Achterveld en omgeving, Vicarielaan’ hebben vastgesteld en dat het plan op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ter visie wordt gelegd.

De IJsselsteinse Woningbouwvereniging, Provides, heeft het plan om drie wooncomplexen aan de Vicarielaan te slopen en op deze locatie nieuwe woningen te realiseren. De nieuwe appartementen passen ten aanzien van hoogte en bouwoppervlak niet binnen het nu geldende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan ‘Eerste partiële herziening bestemmingsplan Achterveld en omgeving, Vicarielaan’ maakt de realisatie van de appartementen door Provides mogelijk.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft van 5 augustus t/m 15 september 2010 ter inzage gelegen.

Gedurende deze termijn zijn er inspraak- en overlegreacties ontvangen. Het eindverslag met daarin de beantwoording van de inspraak- en overlegreacties is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd. Het bestemmingsplan is aangepast met als resultaat dat er een ontwerpbestemmingsplan gereed is.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste partiële herziening bestemmingsplan Achterveld en omgeving, Vicarielaan’ ligt van 3 februari t/m 16 maart 2011 ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente. Digitaal is het ontwerp in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website: www.ijsselstein.nl, ‘Over IJsselstein, bestemmingsplannen, bestemmingsplannen in procedure’. Gedurende de genoemde periode kunnen ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders. Voor een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken, tel. (030) 686 1683.

IJsselstein, 2 februari 2011

Burgemeester en wethouders van IJsselstein,

de secretaris,

J. van Delden.

De burgemeester,

P.C. van den Brink.

Naar boven