Ontwerp-verkeersbesluit voor verruiming openstelling van rijstroken

Van 30 september tot en met 10 november 2011 ligt het ontwerp-verkeersbesluit voor verruiming van de openstelling van rijstroken ter inzage. Het ontwerp-verkeersbesluit doorloopt een zienswijzeprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). Op grond daarvan kunt u in deze periode uw zienswijze over het ontwerp-verkeersbesluit kenbaar maken.

Het ontwerp-verkeersbesluit

De minister van Infrastructuur en Milieu is voornemens om bijna alle spitsstroken, plusstroken en bufferstroken open te stellen bij een intensiteit van 1.350 motorvoertuigen per uur per rijstrook. Dit verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid. Het verruimen van de openstellingtijden houdt in dat het verbod om de betreffende (rij)strook te berijden wordt aangepast. Dit betekent dat de tijdstippen waarop de borden C23-01 (spitsstrook open), C23-02 (spitsstrook vrijmaken) en C23-03 (einde spitsstrook) worden getoond, zal wijzigen. Ook zal in enkele gevallen het tijdstip van het tonen van de borden A1 (maximum snelheid) en A2 (einde maximum snelheid) daaraan worden aangepast. Het besluit heeft geen nadelige milieugevolgen.

De betreffende weggedeeltes zijn in beheer bij het rijk en staan aangegeven in de bijlage bij het ontwerpbesluit. Daarin staan ook de gemeentes vermeld waarin de weggedeeltes zijn gelegen.

Overleg

Er is overleg gepleegd met het Korps Landelijke Politiediensten. Het korps stemt in met het verkeersbesluit. Daarnaast zijn regiopolitie, ambulancediensten en brandweerkorpsen geïnformeerd en is gelegenheid gegeven tot reactie. Die reacties zijn meegenomen bij het opstellen van het ontwerp-verkeersbesluit.

Reageren

Belanghebbenden kunnen van 30 september tot en met 10 november 2011 schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp-verkeersbesluit. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal. Dat kan via www.centrumpp.nl. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, Ontwerp-verkeersbesluit verruiming openstelling rijstroken, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

In uw zienswijze kunt u ingaan op alle aspecten van het ontwerp-verkeersbesluit. Wij stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten en als u aangeeft op welk onderdeel van het ontwerp-verkeersbesluit uw zienswijze betrekking heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld ingaan op de volgende punten:

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in het Ontwerp-verkeersbesluit?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten?

Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-verkeersbesluit kunnen later in beroep tegen het definitieve verkeersbesluit bij de rechtbank binnen wiens rechtsgebied de indiener van het beroep zijn woonplaats heeft.

Terinzagelegging

Het ontwerp-verkeersbesluit met bijlage ligt van 30 september tot en met 10 november 2011 ter inzage op de volgende locaties:

De kantoren van Rijkswaterstaat:

  • Dienst Noord-Holland, Toekanweg 7, 2035 LC Haarlem

  • Dienst Zuid-Holland, Boompjes 200, 3011 XD Rotterdam

  • Dienst Oost- Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, 6828 HZ Arnhem

  • Dienst Limburg, Avenue Ceramique 125, 6221 KV Maastricht

  • Dienst Utrecht, Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag.

U kunt het ontwerp-verkeersbesluit ook downloaden via www.centrumpp.nl.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Het Centrum Publieksparticipatie bundelt alle reacties. De gebundelde zienswijzen kunt u vanaf december 2011 downloaden via www.centrumpp.nl.

Mede op basis van de zienswijzen stelt de minister van Infrastructuur en Milieu het definitieve verkeersbesluit vast. Indieners van zienswijzen worden hiervan op de hoogte gesteld en krijgen antwoord op hun ingebrachte reactie.

Vragen en nadere informatie

Voor vragen en nadere informatie over de inhoud van het Ontwerp-verkeersbesluit kunt u bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijken op www.rijkswaterstaat.nl. Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoonnummer: 070 456 9602.

Naar boven