Vaststelling bestemmingsplan (gewijzigd vastgesteld door de Raad)

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 december 2010 het bestemmingsplan ‘Asten woongebied Loverbosch fase 1a 2010’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Deze wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1. Toelichting:

    • 4.3, p. 19: gewijzigd: ‘verkavelingsopzet van 7 oktober 2010’ (in plaats van 17 mei 2010; dit in verband met aanpassing waterberging en aanpassing ondergrens van de zuidoostelijk gelegen kavels (4 stuks). Wijziging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende op zienswijze.

    • 4.4, p. 20: toegevoegd in de alinea over woonstraten en woonpaden: alle wegen in het plangebied worden ingericht als 30 km/u-zone. Ambtshalve wijziging ter verduidelijking van de toelichting.

    • 4.4, p. 22: wijziging in de zin: ‘deze parkeerplaatsen worden voornamelijk aan de achterzijde van de woning gerealiseerd’. Ambtshalve wijziging ter verduidelijking van de toelichting.

    • 4.4, p. 23: toegevoegd in de alinea over parkeerplaatsen: ‘er worden 52 parkeerplaatsen in het openbaar gebied aangelegd’. Toevoeging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijze.

    • 4.5, p.23: gewijzigd: ‘beeldkwaliteitplan van oktober 2010’ (in plaats van mei 2010; dit in verband met de wijziging van de verkaveling die is doorgevoerd in het beeldkwaliteitplan). Ambtshalve wijziging in aansluiting op andere wijziging.

    • 5.3, p.28: toegevoegd: ‘bij de N279 is ook geen sprake is van een 10-6 contour’. Toevoeging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijze.

    • 5.7, p.31: de waterparagraaf en de bijbehorende kaartjes zijn in geheel vervangen door een nieuw voorstel. Nieuwe voorstel is gebaseerd op een andere oplossing voor de waterberging. Het eerdere voorstel om een waterberging te realiseren is komen te vervallen. Wijziging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijze.

    • 5.8, p. 38: geschrapt: ‘De aanleg van de voorgestelde waterberging kan wel verstoring tot gevolg hebben. Om die reden wordt tijdig een aanvullende quick-scan gedaan, waarbij verder wordt ingezoomd op de aanwezige flora en fauna in het Populierenbos’. Deze zin kan worden geschrapt als gevolg van gewijzigd voorstel waterberging. Wijziging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijze.

    • 6.3, p. 45: wijziging: artikel 8.3.1 moet 6.3.1 zijn. Ambtshalve wijziging ter correctie van foute vermelding in ontwerp bestemmingsplan.

    • 8.1, p. 49: onder het kopje ‘wijkraad oost’ schrappen: ‘De gemeente wil echter…..zal zijn blijft onaangetast’. Hiervoor in de plaats opnemen: ‘De Wijkraad heeft een gelijkluidende zienswijze ingediend in het kader van de ter visielegging op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De gemeentelijke reactie op deze zienswijze wordt in de volgende paragraaf beschreven’. Ambtshalve wijziging ter verduidelijking van de toelichting.

    • 8.2, p. 49: actualiseren door toevoeging van: ‘Het plan heeft vanaf 6 augustus 2010 gedurende een periode van 6 weken ter visie gelegen. In deze periode is een ieder de mogelijkheid geboden schriftelijke, danwel mondelinge zienswijzen in te dienen. Van deze mogelijkheid is gebruik gemaakt door Wijkraad-Oost en door Goorts & Coppens Advocaten namens diverse bewoners van de aan het plangebied grenzende wijk. Deze zienswijzen worden in deze paragraaf behandeld en van een gemeentelijke reactie voorzien. De zienswijzen worden als zodanig door de gemeenteraad in haar besluitvorming over vaststelling van het plan betrokken.’ Ambtshalve wijziging.

  • 2. Planregels

    • Art. 4.2, p. 12: toevoegen achter a. Groenondersteunende hekwerken (vormgegeven als open constructie van maximaal 1.8 meter hoog). Ambtshalve wijziging.

    • Art. 6.5.1, p. 18: gewijzigd: ‘B&W kunnen ontheffing verlenen van het bepaalde in 6.5.1’: in ‘B&W kunnen ontheffing verlenen van het bepaalde in 6.4.1’. Ambtshalve wijziging ter correctie van foute vermelding in ontwerp bestemmingsplan.

    • Artikel 6.6, p. 18: wijzigingsbevoegdheid 1 is ter verduidelijking gesplitst in 2 wijzigingsbevoegdheden (1 en 7). Opgenomen: nadere objectieve begrenzing van de wijzigingsbevoegdheden. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegheid 1 zijn maximaal 6 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 2 zijn maximaal 10 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 3 zijn maximaal 8 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 4 zijn maximaal 9 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 5 zijn maximaal 6 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 6 zijn maximaal 7 woningen mogelijk. In het wijzigingsvlak behorend bij wijzigingsbevoegdheid 7 zijn maximaal 6 woningen mogelijk. Wijziging doorgevoerd naar aanleiding van ingediende zienswijze. Noot: alle wijzigingsbevoegdheden tezamen kunnen leiden tot maximaal 12 extra woningen ten opzichte van de verkaveling van 7 oktober 2010.

    • Toegevoegd: nieuw artikel 6/Water. Als gevolg van het opnemen van de waterloop in de noordwest hoek van het plangebied is deze planregel toegevoegd. De waterloop is opgenomen omdat deze ontbrak in zowel bestemmingsplan woongebieden Asten als ontwerp bestemmingsplan Asten woongebied Loverbosch fase 1a 2010. Ambtshalve wijziging ter correctie van onvolledigheid planregels in ontwerp bestemmingsplan.

    • Toegevoegd: nieuw artikel 8/Waterstaat-Waterlopen. Gelijktijdig met het opnemen van de waterloop als hierboven beschreven is een strook aangewezen voor beheer van de genoemde waterloop (schouwpad). Deze strook ontbrak in zowel bestemmingsplan woongebieden Asten als ontwerp bestemmingsplan Asten woongebied Loverbosch fase 1a 2010. Ambtshalve wijziging ter correctie van onvolledigheid planregels in ontwerp bestemmingsplan.

    • Door toevoeging van de hierboven genoemde artikelen 6 en 8 is de artikelnummering gewijzigd.

  • 3. Plankaart

    • Plangrens: aangepast in noordwest hoek van het plangebied (opgenomen: sloot en onderhoudsstrook/bestemmingen WA en WS-WL). Op deze wijze is de plangrens exact afgestemd met de plangrens van bestemmingsplan Woongebieden Asten. Ambtshalve wijziging ter correctie van onjuiste plangrens in ontwerp bestemmingsplan.

    • Plangrens: aangepast in zuidoost hoek van het plangebied. De 4 vrije kavels hier zijn doorgetrokken tot op grens gemeente-eigendom. Achter deze kavels wordt geen bestemming verkeer meer aangelegd ter ontsluiting aan de achterzijde van de kavels. Ontsluiting nu via voorzijde: daarom geschrapt bestemming ‘sw-pk’ ter plaatse van deze kavels. Ambtshalve wijziging.

  • 4. Wabo:

    Als gevolg van het tussentijds in werking treden van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsvergunning (Wabo) is de terminologie in de planregels aangepast (ontheffing wordt afwijking, bouwvergunning wordt omgevingsvergunning).

U kunt de stukken inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de gemeentelijke website www.asten.nl kunt u nadere informatie vinden.

Tevens ligt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 4 februari 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Publiekszaken, tijdens de openingsuren van 8.30–10.00 uur. Van 10.00–12.30 uur kan het plan op afspraak worden ingezien. De stukken liggen gedurende deze periode eveneens ter inzage bij de Openbare Bibliotheek, Kerkstraat 12, en kunnen hier worden ingezien tijdens de openingstijden van de openbare bibliotheek.

Tegen het besluit van de gemeenteraad inzake vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 5 februari 2011 gedurende 6 weken een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie doorslaggevend.

Asten, 3 februari 2011

Naar boven