Ontwerpbestemmingsplan en -omgevingsvergunning Herinvulling Vlaslaan Beetsterzwaag

Met ingang van 3 oktober 2011 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Beetsterzwaag − Herinvulling Vlaslaan e.o.’ voor eenieder ter inzage.

Het plangebied wordt begrensd door de Fockema Andreaelaan (westen), De Delte (noorden), Vlaslaan (oosten) en het parkeerterrein bij de kerk. Hier zal woningcorporatie Mooiland Vitalis de nieuwbouw realiseren van grondgebonden woningen, appartementen en een activiteitencentrum voor ouderen. Daarnaast zal de openbare ruimte door de gemeente opnieuw worden ingericht. Het bestemmingsplan geeft een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van de nieuwbouw en de herinrichting van de openbare ruimte.

Voorts ligt, ingevolge het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 27 juni 2011, de omgevingsvergunning voor het eerste deel van de nieuwbouwplannen als ontwerp ter inzage. Het betreft de bouw van vier appartementengebouwen en zes grondgebonden woningen en de aanleg van diverse in- en uitritten.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

Voorts kunt u het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het plan of het planid-nummer (NL.IMRO.0086.02BPVlaslaan-0201). Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl(wonen, werken & inkomen/bouwen & wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding))door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van ter inzageligging, kan eenieder:

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • Mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning bij de afdeling Ontwikkeling. U kunt hiervoor contact opnem`en met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Voor nadere informatie kunt u eveneens contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen.

Beetsterzwaag, 29 september 2011

Naar boven