Bekendmaking publicatie Ontwerpbesluit tot wijziging Waterverordening waterschap Rivierenland

Het Ontwerpbesluit tot wijziging Waterverordening waterschap Rivierenland ligt van maandag 3 oktober 2011 tot en met maandag 14 november 2011 ter visie. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op deze wijziging van de Waterverordening waterschap Rivierenland.

Krachtens de Waterwet zijn provincies belast met het aanwijzen en normeren van regionale keringen. Deze regionale keringen en de daaraan toegekende veiligheidsnorm zijn in de Waterverordeningen per waterschap opgenomen. Zo ook in de Waterverordening waterschap Rivierenland. Voor de boezemwaterkeringen in Zuid-Holland zijn de normen inmiddels vastgesteld. Voor onder andere de voorlandkeringen is de norm nog niet bepaald en vastgesteld. Voorlandkeringen zijn keringen die, de buiten de dijkring gelegen gebieden beschermen tegen overstroming vanuit buitenwater.

De gemeenten – Alblasserdam en Papendrecht – hebben een bestemmingsplan voor de polder Nieuwland vastgesteld. In overleg met beide gemeenten en het waterschap Rivierenland is, met het oog op het regionaal economisch belang van de polder, overeen gekomen dat de betreffende voorlandkering wordt aangewezen als regionale kering waaraan een norm met een overschrijdingsfrequentie van 1/500 per jaar (op basis van een overstromingskans 1/2500 per jaar) wordt toegekend. Het aanwijzen en normeren van de voorlandkering van polder Nieuwland wordt geëffectueerd door de kaart voor het Zuid-Hollandse deel van de Waterverordening waterschap Rivierenland te wijzigen (kaartdeel 3 in bijlage 1).

De voorlandkering is ook weergegeven op een kaart behorende bij de Verordening Ruimte van de provincie Zuid-Holland. Daarom wordt deze kaart bij de Verordening Ruimte overeenkomstig gewijzigd. Dit zal geschieden door middel van een afzonderlijk besluit van Provinciale Staten van Zuid-Holland. De ontwerpbesluiten hiertoe liggen vanaf hetzelfde moment ter inzage.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Van 3 oktober 2011 tot en met 14 november 2011 ligt het Ontwerpbesluit tot wijziging Waterverordening waterschap Rivierenland, tijdens kantooruren, ter inzage op de volgende locaties:

  • het Provinciehuis van de Provincie Zuid-Holland (bij het Loket), Zuid-Hollandplein 1, Den Haag;

  • het kantoor van Waterschap Rivierenland, Blomboogerd 1 te Tiel;

  • het gemeentehuis van Alblasserdam, Cortgene 2 te Alblasserdam:

  • het gemeentehuis van Papendrecht, Markt 22 te Papendrecht.

U kunt het Ontwerpbesluit ook downloaden via de website van de provincie Zuid-Holland (www.zuid-holland.nl).

Hoe dient u uw zienswijze in?

Gedurende de inzagetermijn (3 oktober 2011 tot en met 14 november 2011) kunt u uw zienswijze op het Ontwerpbesluit tot wijziging Waterverordening waterschap Rivierenland schriftelijk, per e-mail of mondeling indienen.

Schriftelijk:

U kunt uw reactie o.v.v. ‘zienswijze Waterverordening Rivierenland’ sturen naar onderstaand adres: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland Afdeling Water en Groen, T.a.v. mw. S. Fraikin Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Per e-mail:

sj.fraikin@pzh.nl

Mondeling:

Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via mw. C.M. Reedijk-Bijmans van het secretariaat van de Afdeling Water en Groen (tel. 070-441 7203).

Tips voor zienswijze

Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk. Geef daarbij aan op welk onderdeel van het Ontwerpbesluit, uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is. Vermeld ook uw naam, adres, e-mail en telefoonnummer.

Vervolg

Ieder die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt de Nota van Beantwoording met alle zienswijzen, voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp op onderdelen. Provinciale Staten stellen uiteindelijk de wijziging Waterverordening waterschap Rivierenland vast.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij mevrouw S. Fraikin (tel. 070-441 7351) en de heer P.J. Hofman (tel. 070-441 6641) of op de website van de provincie Zuid-Holland (www.zuid-holland.nl).

Naar boven