Publicatie Ontwerp Actualisering 2011 Provinciale Structuurvisie, Verordening Ruimte en PlanMER

De Ontwerp Actualisering 2011 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte en de bijbehorende PlanMER liggen van maandag 3 oktober 2011 tot en met maandag 31 oktober 2011 ter visie. In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op de door GS vastgestelde ontwerpwijzigingen van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte en de afgewezen gemeentelijke verzoeken.

De structuurvisie bevat een beschrijving van de hoofdlijnen van ruimtelijke ontwikkeling de komende tien jaar en in de verordening zijn regels opgenomen voor bestemmingsplannen van gemeenten. De PlanMER beschrijft de effecten van de beleidskeuzes in de Ontwerp Actualisering voor een duurzame ontwikkeling.

De actualisering is gebaseerd op verzoeken van gemeenten, maatschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen. In deze Actualisering 2011 blijven de hoofdlijnen, hoofdopgaven en provinciale belangen van het ruimtelijk beleid ongewijzigd. De belangrijkste wijzigingen betreffen de volgende onderwerpen:

  • Verbeterde kwaliteitskaart (effectiever sturen op kwaliteit)

  • Kantorenbouw (beperking aantal nieuwe kantoorontwikkelingslocaties)

  • Woningbouw (inspelen op ontwikkelingen woningmarkt)

  • Glastuinbouw (nieuwe locaties in Nieuwkoop en Binnenmaas, glas-voor-glasregeling, SER-ladder)

  • Bodemenergie (efficiënt gebruik ondergrond)

  • Gemeentelijke verzoeken (beperkte aanpassing bebouwingscontouren en functies) Daarnaast zijn een aantal beleidsarme technische correcties doorgevoerd voor de volgende onderwerpen:

  • Actualisering compensatiebeginsel natuur, recreatie en landschap

  • Correcties Ecologische Hoofdstructuur en landgoedbiotoop

  • Aanpassing regionale waterkeringen in Rijnland en Rivierenland

Waar kunt u de ontwerpen inzien?

  • 1. U kunt de Ontwerp Actualisering 2011 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte met de kaartbijlagen, de PlanMER, de afgewezen gemeentelijke verzoeken en een aantal toelichtende documenten inzien en downloaden via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland. Als service zijn ook documenten van de Structuurvisie en Verordening Ruimte in te zien waarin de ontwerp nieuwe teksten zijn gemarkeerd.

  • 2. U kunt de wijzigingen van de Structuurvisie en de Verordening Ruimte met digitaal inzoombare kaarten voorts raadplegen via ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl

  • 3. Tijdens kantooruren liggen alle documenten ook ter inzage bij het Klantencentrum informatiediensten (bibliotheek) van het Provinciehuis.

Voor aanpassing van de regionale waterkeringen moeten ook de Waterverordeningen van Rijnland en Rivierenland worden gewijzigd. De ontwerpwijzigingen van deze Waterverordeningen worden tegelijkertijd ter visie gelegd. Zie voor meer informatie hierover de bekendmakingen van de wijziging van deze Waterverordeningen.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze(n) op de ontwerpwijzigingen van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte schriftelijk of per e-mail indienen. In uw zienswijze op de ontwerpactualisering kunt u ook reageren op de PlanMER. U kunt geen zienswijze indienen tegen de servicedocumenten.

Schriftelijke zienswijze

U kunt uw reactie sturen naar onderstaand adres: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland t.a.v. mw. H. Maagdenberg afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Postbus 90602 2509 LP Den Haag

e-mail: visieopzuidholland@pzh.nl

Tips voor zienswijze

Maak uw zienswijze zo concreet mogelijk. Geef daarbij aan op welk onderdeel van de Ontwerpactualisering 2011 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is. Vermeld ook uw naam, e-mail en adres.

Vervolg

Ieder die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over de Nota van Beantwoording met alle zienswijzen, voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp op onderdelen. Provinciale Staten stellen uiteindelijk de Actualisering 2011 Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte vast.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimte en Wonen van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-4417176 en 070-4417269 of emailadres visieopzuidholland@pzh.nl of via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland

DOS-2010-0019373

Naar boven