Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 22 september 2011, nr. R&P/RA/2011/17190, tot wijziging van de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien) in verband met het nog niet openstellen van eerder vastgestelde aanvraagtijdvakken

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikelen 3, eerste en vierde lid, 5 en 8, eerste lid, van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage 1. Specifieke bepalingen voor subsidie aanvragen per actie bij de Subsidieregeling ESF 2007–2013 (herzien), wordt als volgt gewijzigd:

Artikel E2 wordt als volgt gewijzigd:

De zinsnede ‘van 1 oktober 2011’ wordt vervangen door: van 10 oktober 2011.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 22 september 2011

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. de Krom.

TOELICHTING

Vanwege werkzaamheden van 19 tot en met 26 september 2011 aan de webportal van het Agentschap SZW kunnen in die periode geen aanvragers worden geregistreerd. Een dergelijke registratie vooraf is noodzakelijk voor het kunnen indienen van een subsidieaanvraag. In verband hiermee wordt de geplande opening van het aanvraagtijdvak voor de ESF-actie E met een week uitgesteld. Dit uitstel biedt ook weer ruimte voor het registreren van het aanvragerschap van een actie E project (dit zal weer mogelijk zijn vanaf 27 september 2011). Het indienen van subsidieaanvragen zelf wordt met deze wijzigingsregeling mogelijk gemaakt vanaf 10 oktober 2011 vanaf 9.00 uur.

Inwerkingtreding

Het tijdstip van inwerkingtreding van deze regeling vormt een uitzondering op de toepassing van de vaste verandermomenten en de minimum invoeringstermijn van ministeriele regelingen. Dit om potentiële subsidie aanvragers zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van het verschuiven van de datum van openstelling van het aanvraagtijdvak voor Actie E naar 10 oktober 2011.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. de Krom.

Naar boven