Voorbereiding bestemmingsplan Buurtschap Zwolle

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de buurtschap Zwolle. Het plan betreft een actualisering van het geldende bestemmingsplan voor deze buurtschap, inclusief de herziening van de bedrijfsbestemming ‘Wellink Machinefabriek’ ten behoeve van woningbouw.

Het plangebied wordt aan de westzijde begrenst door de Meddoseweg. Aan de noordzijde loopt de plangrens gelijk met de Banninkweg. Aan de oostzijde wordt het begrenst door de Oude Klaverdijk/het perceel van Meekes Bouw/de gemeente.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 30 september 2011 gedurende 2 weken ter inzage; dus tot en met donderdag 13 oktober 2011. Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde.

Er wordt een inloopbijeenkomst gehouden op woensdag 5 oktober 2011, van 16.00 tot 18.00 uur, in de RK St. Ludgerusschool, Meddoseweg 21 te Zwolle. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om het plan toe te lichten.

Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393478) inspreken omtrent het voorontwerp van dit bestemmingsplan bij burgemeester en wethouders van Oost Gelre, Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Er wordt geen advies van een onafhankelijke instantie gevraagd.

In een later stadium (eind oktober/begin november) wordt, nadat eventuele resultaten uit de inspraak zijn verwerkt, een ontwerp van het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Deze terinzagelegging wordt gepubliceerd in de Elna, de Groenlose Gids, de Staatscourant en de gemeentelijke website.

Op dat moment kan door eenieder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan worden ingediend. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel: 0544-39 34 89).

Naar boven