Bestemmingsplan ‘Gemeentehuis Eijsden − Margraten’ vastgesteld ter inzage 29 september 2011 tot en met 9 november 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden − Margraten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 september 2011 het bestemmingsplan ‘Gemeentehuis Eijsden − Margraten’ heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, daar het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Het huidige bestemmingsplan Amerikaplein blijkt een omissie te bevatten, waardoor het huidige gemeentehuis en de uitbreiding van het gemeentehuis aan het Amerikaplein 1 te Margraten niet geheel past binnen de planregels van het geldende bestemmingsplan. Middels deze gedeeltelijke bestemmingsplanherziening van het bestemmingsplan Amerikaplein wordt deze omissie hersteld.

Het vastgestelde plan ligt tezamen met het raadsbesluit vanaf 29 september 2011 tot en met 9 november 2011 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis locatie Margraten. Voor inzage in het vastgestelde plan kunt u contact opnemen met het Klantencontactcentrum, telefoonnummer 043-458 8488.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar aanleiding van dit bestemmingsplan zijn er geen zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Enkel belanghebbenden, aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden − Margraten, 28 september 2011

Naar boven