Projectbesluit ‘Margrietweg 1 Drunen’

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij op 20 september 2011 het projectbesluit ‘Margrietweg 1 Drunen’ vastgesteld heeft.

Het projectbesluit heeft tot doel een paardenhouderij met overnachtinggelegenheid mogelijk te maken op genoemd adres. De percelen worden agrarisch gebruikt en de bestaande bebouwing is gebouwd ten behoeve van een varkenshouderij. Het plangebied omhelst een rechthoekig gebied van ongeveer 3,2 hectare, gelegen aan de Duinweg en Margrietweg op de percelen kadastraal bekend Drunen, sectie D, nummers 3571, 3573, 3356, 3552, 3180, 3576 en 3553. Hiermee wordt afgeweken van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Drunen’ en de eerste partiële herziening daarvan.

Inzage

Het vastgestelde projectbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 september 2011 gedurende zes weken ter inzage. Een digitale versie van het projectbesluit is raadpleegbaar en wordt beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje ‘ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen’.

Beroep

Beroep kan ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen wijzigingen die bij de vaststelling eventueel door het college in het projectbesluit zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het vastgestelde projectbesluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde projectbesluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heusden, 28 september 2011

Naar boven