Co-vergistingsinstallatie Aviko/Rixona Warffum: voorontwerpbestemmingsplan, milieueffectrapport en aanvraag omgevingsvergunning

Vooraankondiging

Besluit ruimtelijke ordening artikel 1.3.1

Wij zijn bezig met het voorbereiden van een bestemmingsplan voor het realiseren van een co-vergistingsinstallatie bij Aviko/Rixona aan de Westervalge in Warffum.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan betreft het terrein van Aviko/Rixona aan de Westervalge in Warffum en maakt de bouw mogelijk van een co-vergistingsinstallatie.

Milieueffectrapport (MER)

Om de inpassing van de inrichting mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Ook is een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) nodig. Een MER moet de besluitvorming over de inpassing en de vergunning van het voornemen ondersteunen. Het doel van een MER is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Wet ruimtelijke ordening artikel 3.30 t/m 3.32

De gemeenteraad heeft besloten om voor dit project de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Deze regeling kan worden toegepast als er meerdere procedures zijn voor de verwezenlijking van een ruimtelijk project. Bij toepassing van de coördinatieregeling worden procedures gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Voor dit project gaat het om het bestemmingsplan, het MER en de omgevingsvergunning op grond van de Wabo.

Inspraak en zienswijzen

In het kader van de gemeentelijke inspraakprocedure worden het voorontwerpbestemmingsplan, het milieueffectrapport (MER) en de aanvraag voor de omgevingsvergunning van 30 september tot en met 10 november 2011 ter inzage gelegd bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat West 1 in Uithuizen. De stukken zijn ook beschikbaar op www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

U kunt in de periode van terinzagelegging een inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning of een zienswijze met betrekking tot het MER. Op grond van artikel 7.20 lid 4 van de Wet milieubeheer kunnen zienswijzen op het MER alleen betrekking hebben op het niet voldoen aan de richtlijnen of onjuistheden in het rapport.

Het indienen van een inspraakreactie of een zienswijze kan schriftelijk of mondeling. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw R. Uilenberg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595) 43 75 90.

Informatieavond

Wij organiseren op 26 oktober 2011 vanaf 20.00 uur een informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan, het MER en de aanvraag omgevingsvergunning in dorpshuis ‘Op Streek’ in Den Andel, Streeksterweg 33.

Verdere procedure

Zienswijzen met betrekking tot het MER worden toegestuurd aan de Commissie voor de m.e.r. De Commissie toetst het MER. De binnengekomen inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan worden voor zover mogelijk betrokken bij de verdere planvorming. De inspraakreacties en de verwerking hiervan worden opgenomen in het op te stellen ontwerpbestemmingsplan, na de fase van het voorontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan wordt samen met het MER en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage gelegd. De verwachting is dat dit eind 2011 gebeurt. Ook dan is er gelegenheid te reageren. Tegen die tijd informeren wij u hierover via de Staatscourant en het Gemeentenieuws in de Ommelander Courant.

Naar boven