Vastgesteld bestemmingsplan ‘Inslagstraat tussen 16 en 18’

De raad van de gemeente Winterswijk heeft in zijn vergadering van 15 september 2011 het bestemmingsplan ‘Inslagstraat tussen 16 en 18’ vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van drie woningen mogelijk. Het projectgebied ligt in de bebouwde kom van Winterswijk, aan de zuidoostzijde van het centrum. Ten noorden van de locatie bevindt zich een parkeerplaats die grenst aan de Dingstraat. Aan de oostzijde bevindt zich ’t Weurden en aan de westzijde de Weverstraat.

Directe aanleiding voor dit bestemmingsplan is het voornemen om op beoogd perceel drie woningen mogelijk te maken. Wijziging van de huidige bestemming verblijfsdoeleinden in een woonbestemming is derhalve noodzakelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Inslagstraat tussen 16 en 18’ ligt vanaf 28 september 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Stationstraat 25. Het plan is ook in te zien via onze website: www.winterswijk.nl.

Bezwaarprocedure

Van 29 september t/m 9 november kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen als belanghebbenden tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dát verzoek is beslist. Het beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u in tweevoud sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE, Den Haag.

Winterswijk, 27 september 2011

Burgemeester en wethouders.

Naar boven