Gewijzigd vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Inrichtingsplan Dwingelderveld’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld maken bekend dat met ingang van 29 september 2011 gedurende zes weken het gewijzigde vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan ‘Inrichtingsplan Dwingelderveld’ ter inzage ligt.

Het wijzigingsbesluit met bestemmingsplan is in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis in Diever gedurende de openingstijden. Op afspraak is ook inzage buiten de openingstijden mogelijk. Tevens kunt u het plan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij besluit van 20 september 2010 heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan ‘Inrichtingsplan Dwingelderveld’ vast te stellen. Later is geconstateerd dat in de digitale versie van dit bestemmingsplan de bestemming ‘Natuur’ deels is weggevallen bij publicatie; waarbij echter in de analoge versie de bestemming wel correct was weergegeven.

Op grond van artikel 6:18 Awb mag een kennelijke vergissing worden gecorrigeerd zonder dat de procedure helemaal moet worden overgedaan.

Het vaststellingsbesluit dient dan gewijzigd te worden.

De raad heeft daarom op 21 september 2011 het vaststellingsbesluit gewijzigd in die zin dat in de digitale versie de bestemming ‘Natuur’ weer wordt opgenomen, waarbij het besluit van 21 september 2010 voor het overige in stand blijft.

Het wijzigingsbesluit wordt ingebracht in de lopende beroepsprocedure.

Het beroep loopt door vanaf de stand waarin het zich bevindt. De Awb bepaalt dat het beroep geacht wordt mede te zijn gericht tegen het nieuwe besluit.

De huidige appellanten krijgen dus niet een nieuwe termijn voor het instellen van beroep en het vragen om een voorlopige voorziening gedurende de termijn van tervisielegging.

Contact: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Leefomgeving, tel. 14-0521 (bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12 uur).

Naar boven