Partiële herziening bestemmingsplan Havens Stein e.o.: Heirstraat 24-26 vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Stein maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 september 2011 de partiële herziening van het bestemmingsplan Havens Stein e.o.: Heirstraat 24-26 heeft vastgesteld.

De locatie waarop de herziening betrekking heeft is ingevolge het geldende bestemmingsplan tot ‘staalconstructiebedrijf’ bestemd. De bedrijfsactiviteiten die momenteel ter plaatse worden uitgeoefend zijn daar niet mee in overeenstemming. De planherziening voorziet in een inpassing daarvan middels de projectie van de bestemmingen ‘Bedrijf B1’ en ‘Bedrijf B2’. Op grond daarvan zijn ter plaatse bedrijven in de milieucategorieën 2 en 3 toegestaan. Onder voorwaarden is ontheffing mogelijk voor categorie 4.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 29 september 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de Afdeling Publiekszaken. De openingsuren waarbinnen het bestemmingsplan kan worden ingezien zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en op woensdag doorlopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Tevens is het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl ( NL.IMRO.0971.BPHeirstraat 24en26-0005) en via de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl (actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening tot schorsing is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 28 september 2011

Naar boven