Hernieuwde goedkeuring bestemmingsplan ‘Locatie Stox’

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg (hierna te noemen: GS) bij besluit van 6 september 2011, kenmerk 2011/49323, het bestemmingsplan ‘Locatie Stox’ hernieuwd hebben goedgekeurd.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de noordoostzijde van de kern Panningen, begrenst door de Loosteeg (oostzijde), Irenestraat (westzijde), Beekstraat (zuidzijde) en de sportvelden en het bedrijventerrein (noordzijde). Het bestemmingsplan maakt woningbouw in het plangebied mogelijk.

Hernieuwde goedkeuring

Het bestemmingsplan is op 18 maart 2008 vastgesteld door de raad van de (voormalige) gemeente Helden. Na vaststelling heeft het plan met ingang van 3 april 2008 gedurende zes weken op de gebruikelijke wijze ter inzage gelegen. Ten aanzien van het bestemmingsplan zijn destijds door een aantal partijen bedenkingen ingediend bij GS. Deze bedenkingen zijn destijds deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard en bij besluit van 12 augustus 2008, kenmerk 2008/31143, hebben GS het bestemmingsplan goedgekeurd. Tegen dit goedkeuringsbesluit is destijds door een aantal partijen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna te noemen: Afdeling). De Afdeling heeft de beroepen bij besluit van 20 januari 2010 deels niet-ontvankelijk en deels gegrond verklaard en het goedkeuringsbesluit van GS vernietigd. Gevolg hiervan was, dat GS een nieuw besluit ten aanzien van het bestemmingsplan dienden te nemen. GS is door de raad van de gemeente Peel en Maas verzocht het bestemmingsplan hernieuwd goed te keuren. Ter onderbouwing en motivering van dit verzoek is aanvullend akoestisch onderzoek uitgevoerd en is er een structuurvisie opgesteld, welke door de raad van de gemeente Peel en Maas zijn onderschreven en vastgesteld en welke GS zijn overlegd. Gelet op voornoemd akoestisch onderzoek en thematische structuurvisie en met inachtneming van het gestelde in de uitspraak van de Afdeling van 20 januari 2010, hebben GS bij besluit van 6 september 2011, kenmerk 2011/49323, het bestemmingsplan ‘Locatie Stox’ hernieuwd goedgekeurd.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het goedkeuringsbesluit van GS en de onderliggende stukken inzien van 29 september 2011 tot en met 9 november 2011.

  • Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → ‘leven en werken’ → ‘Ruimtelijke Ordening’;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 29 september 2011 tot en met 9 november 2011.

Beroep instellen

Belanghebbenden die in een eerdere instantie, gedurende de eerdere terinzageleggingstermijn bij GS tijdig hun bedenkingen kenbaar gemaakt hebben bij GS en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig bedenkingen bij GS kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit van GS. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

Panningen, 28 september 2011

Naar boven