Bouwplan ‘Land van Barendreght, 4e fase’

Omgevingsvergunning

Burgemeester en Wethouders hebben op 20 september 2011 besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van 35 woningen op de locatie van de voormalige koek- en beschuitfabriek Haust Hooimeijer aan de 3e Barendrechtseweg, ook wel bekend als ‘Land van Barendreght 4e fase’.

Eerder heeft de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken ter inzage gelegen van 11 maart tot en met 21 april.

De aanvraag, de omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenking van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 september tot en met 10 november 2011 bij het gemeentelijke Servicecentrum ter inzage. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00–15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30–20.00 uur. Ook is het besluit met bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening.

De omgevingsvergunning treedt pas in werking na de beroepstermijn.

Procedure

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde periode beroep instellen. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De omgevingsvergunning treedt in werking één dag na het einde van de beroepstermijn. Als er spoedeisende redenen bestaan waardoor de omgevingsvergunning niet in werking kan treden, kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. In dat geval moet tegen de omgevingsvergunning zelf ook een beroepschrift worden ingediend. Aan het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden, die aan de rechtbank moeten worden betaald.

Naar boven