Bedrijvenpark A1

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 29 september 2011 tot en met 9 november 2011 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerp bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening;

  • het ontwerp exploitatieplan Bedrijvenpark A1, eerste herziening;

  • het ontwerp Beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1, eerste herziening;

  • het vastgestelde wijzigingsplan Bedrijvenpark A1, wijziging archeologie.

Ontwerp bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening

De eerste herziening heeft betrekking op het oostelijk deel van het plangebied, globaal gelegen tussen de spoorweg en de Molbergsteeg. In de herziening is de kantoorbestemming komen te vervallen. Dit is aanleiding geweest om de situering van de hoofdinfrastructuur enigszins aan te passen. De mogelijkheid van vestiging van een bedrijf met een veiligheidszone (BEVI-inrichting) is geschrapt. Ook een aantal correcties is in de eerste herziening verwerkt.

Ten behoeve van deze herziening van het oostelijke gedeelte van het Bedrijvenpark zijn onderliggende onderzoeken geactualiseerd (verkeersintensiteiten, luchtkwaliteiten, geluid, waterhuishoudingplan, ecologie en externe veiligheid). Deze rapporten liggen tezamen met de ontwerpherziening ter inzage.

Van 29 september 2011 tot en met 9 november 2011 kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan, 1e partiële herziening kenbaar maken. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken. U kunt hiervoor en voor nadere informatie contact opnemen met mw. Voortman via telefoonnummer 140570.

Ontwerp exploitatieplan Bedrijvenpark A1, eerste herziening

Het exploitatieplan is voor het gehele plangebied herzien, mede naar aanleiding van de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan. De belangrijkste wijzigingen in het exploitatieplan, eerste herziening hebben betrekking op:

  • de aanpassing van de fasering;

  • actualisatie van uitgifteprijzen;

  • de inbrengwaarde als gevolg van omissies en jurisprudentie;

  • de raming infrastructuur.

Van 29 september tot en met 9 november 2011 kan een belanghebbende schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerp herziening exploitatieplan kenbaar maken. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken. U kunt hiervoor en voor nadere informatie contact opnemen met mw. Ter Veer via telefoonnummer 140570.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan bedrijvenpark A1, eerste herziening

Naar aanleiding van de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan, is het Beeldkwaliteitsplan herzien. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • kantoren zijn vervangen door bedrijven;

  • de ‘kantorendriehoek ’is gericht op hoogwaardige bedrijven;

  • wijziging van de hoofdinfrastructuur;

  • aanpassing deelgebieden in het beeldkwaliteitplan;

  • versmalling van de tunnel onder de spoorlijn is ten gevolge van minder verkeer.

Van 29 september tot en met 9 november 2011 kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerp herziening beeldkwaliteitsplan kenbaar maken. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken. U kunt hiervoor en voor nadere informatie contact opnemen met mw. Voortman via telefoonnummer 140570

Zienswijze

De schriftelijke zienswijze op de bovengenoemde plannen dient gericht te worden aan de gemeenteraad, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. De persoonlijke gegevens van degene die een zienswijze heeft ingediend worden, indien hij of zij daarom vraagt, niet bekendgemaakt. Het verzoek daartoe dient u schriftelijk, tegelijkertijd met de zienswijzen, in te dienen bij de gemeenteraad.

Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Vastgesteld Wijzigingsplan Bedrijvenpark A1, wijziging archeologie

Een groot aantal gronden in het plangebied van het bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 zijn op archeologische waarden onderzocht en zijn daarom archeologisch gezien ‘vrijgegeven’. Dat betekent dat de dubbelbestemming ‘Waarde - archeologie’ voor deze gronden geschrapt kan worden. Een in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid maakt dit mogelijk. De onderzoeken en rapportages met betrekking tot deze gronden liggen mede ter inzage.

Van 29 september tot en met 9 november 2011 ligt het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college kenbaar te maken en een belanghebbende die beroep in wil stellen tegen een bij de vaststelling aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D124a-OW01.

De digitale bestanden van het ontwerp bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.W004-/NL.IMRO.0150.D124a-OW01/.

Het vastgestelde wijzigingsplan bedrijvenpark A1, wijziging archeologie kunt u inzien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.W004-VG01.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.W004-/NL.IMRO.0150.W004-VG01

Alle plannen kunt u inzien op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Ook kunt u de plannen inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70, in Colmschate in de Wijkbibliotheek, Flora 259 en in het voormalig gemeentehuis van Gorssel (Hoofdstraat 28, Gorssel).

Inloopavond

Op maandag 17 oktober 2011 wordt er een inloopavond gehouden over de bovengenoemde plannen. Na een korte toelichting (van 19.30–20.00 uur) kunt u de plannen inzien. Er zijn mensen aanwezig die uw vragen zo goed mogelijk zullen beantwoorden.

De inloopavond wordt gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Grote Kerkhof 4. De avond begint om 19.30 en sluit om 21.30 uur.

Naar boven