Ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Zeeland

Bestemmingsplan Kincentrum Zeeland

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat met ingang van maandag 3 oktober 2011 tot en met zondag 13 november 2011 bij de afdeling VROM in het gemeentehuis van Landerd voor eenieder ter inzage ligt, het ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum, met bijbehorende toelichting, regels en verbeelding.

Het plan kan worden ingezien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Voor inzage op een ander tijdstip kan een afspraak worden gemaakt met mw. M. Spoeltman van de afdeling VROM, telefoonnummer 0486-458164.

Daarnaast is het plan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.landerd.nl) en de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Artikel 2.9 van de Crisis- en herstelwet is op dit plan van toepassing.

Het plangebied ziet op een groot, open terrein aan de Kerkstraat in Zeeland. Deels is dit terrein in gebruik als parkeerplaats, deels braakliggend en deels bestaat het uit grasveld. Voorheen was op deze locatie uitgaanscentrum De Morgenzon gevestigd (Kerstraat 57-59) en stond op Kerkstraat 61 een winkelpand. Al deze bebouwing is inmiddels gesloopt. Ook worden het voor de naastgelegen kerk gelegen plein annex parkeerplaats en het bondsgebouw (Kerkstraat 55) bij het planvoornemen betrokken.

Het voornemen is om op deze locatie een nieuw kindcentrum te realiseren. Binnen dit centrum dient ruimte te komen voor een breed scala aan maatschappelijke voorzieningen, in grote mate gericht op kinderen van 0 tot 13 jaar. Aangezien het planvoornemen niet past binnen het geldende bestemmingsplan, is het nodig het bestemmingsplan te herzien.

Zienswijze: van 3 oktober tot en met 13 november 2011 kan eenieder zijn of haar zienswijze bij voorkeur schriftelijk dan wel mondeling bij de raad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Contact: voor meer informatie (dan wel het indienen van mondelinge zienswijzen) kunt u contact opnemen met mw. M. Spoeltman van de afdeling VROM op tel. 0486-458164.

Naar boven