Ontwerpbestemmingsplan Sletten romtebelied Damwâld, Rinsumageast en Driezum

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel maakt bekend dat met ingang van donderdag 29 september a.s. gedurende zes weken tot en met woensdag 9 november 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Sletten romtebelied Damwâld, Rinsumageast en Driezum’ ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op werkdagen van 8.30–12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00–17.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis van Dantumadiel aan de Hynsteblom 4 te Damwâld.

Het genoemde ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu. Eveneens is het bestemmingsplan te raadplegen op het webadres http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891.BPSlettenromteDRD-0301.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de ontwikkeling van woningbouw mogelijk op een vijftal locaties in de dorpen Damwâld, Rinsumageast en Driezum. De locaties zijn:

  • Damwâld: perceel grond aan de Camstrastrjitte tussen huisnr. 32 en 34 en aan de Dammeloane tussen huisnr. 15 en 17;

  • Driezum: Foarwei tussen nr. 22 en 24;

  • Rinsumageast tussen Tjaerdawei nr. 54 en Juckemawei nr. 2A, en aan de Tjaerdawei tussen de nr. 54 en 52.

Op de betreffende locaties kan onder voorwaarden via een wijzigingsbevoegdheid één woning worden gebouwd.

Gedurende vorengenoemde periode van zes weken kan iedereen een zienswijze naar voren brengen, naar keuze:

  • schriftelijk bij de gemeenteraad van Dantumadiel, Postbus 22, 9104 ZG Damwâld of via post@dantumadiel.eu;

  • mondeling na telefonische afspraak met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 14 0511. Van een mondelinge zienswijze wordt een kort verslag opgesteld. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij u om uiterlijk 7 dagen voor het einde van de ter inzage termijn een afspraak te maken.

Voor zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Damwâld, 28 september 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

A. Aalberts,

burgemeester.

B. Schat,

secretaris.

Naar boven