Rectificatie kennisgeving bestemmingsplan ‘Jaffa-West’

Omdat in de Staatscourant en het huis-aanhuis-blad de Echo, ten onrechte geen bekendmaking heeft plaatsgevonden, wordt hieronder de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Jaffa-West’ opnieuw gedaan. Degenen die reeds tijdens de eerste terinzagelegging een zienswijze hebben ingediend, behoeven dat niet opnieuw te doen. Deze zienswijzen worden meegenomen in de nieuw procedure.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 30 september 2011, gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 10 november 2011) het ontwerpbestemmingsplan ‘Jaffa-West’ met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt bij:

  • de stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie, (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

  • stadswinkel Kralingen-Crooswijk, Oostzeedijk 276 (van maandag van 11.00 uur tot 15.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 15.30 uur en woensdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur). Telefoonnummer 010-206 0808.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Libanonweg in het noorden, oostelijk door het Jaffa en de Vlietlaan. De zuidgrens wordt gevormd door de Goudse Rijweg en ten slotte wordt de westgrens gevormd wordt door de Boezem (water).

Met het bestemmingsplan wordt een herontwikkeling van het gebied beoogd. De slechte staat van de bestaande woningen vormt de directe aanleiding hiervoor. De indeling en uitstraling van de woningen zijn niet meer van deze tijd. De ‘magere’ kwaliteit van de woningen en de sober ingerichte buitenruimte hebben de leefbaarheid sterk doen verminderen. Het bestemmingsplan beoogt ook hierin verandering in te brengen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur Stadsontwikkeling, RO/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Galvanistraat 15, Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-489 4165 bellen.

Rotterdam, 28 september 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

R. Voskuilen,

algemeen directeur Stadsontwikkeling.

Naar boven