Vastgesteld bestemmingsplan Voorstad-oost, wijk- en speelvoorzieningen

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 29 september tot en met 9 november 2011 ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 14 september vastgestelde bestemmingsplan ‘Voorstad-oost, wijk- en speelvoorzieningen’

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de bestemmingswijziging om in het gebied tussen de Rielerweg, Veenweg en Oude Holterweg een wijkplein, wijkgebouw en een speeltuin te realiseren. Het gebied is onderdeel van de voormalige Thomassen & Drijver locatie. Dit gebied wil de gemeente opnieuw inrichten met onder andere de genoemde wijkvoorzieningen. De locatie wordt de nieuwe locatie voor speeltuinvereniging De Driehoek. Deze is nu gevestigd aan de rand van de wijk Voorstad-oost. Met de nieuwe locatie voor het wijkplein, wijkgebouw en de speeltuin komt de wijkvoorziening centraler in de wijk te liggen.

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Beeldkwaliteitplan

In het beeldkwaliteitplan wordt een kader geschetst van een nieuw ruimtelijk toetsingskader dat past bij de gemeentelijke uitgangspunten voor de beeldkwaliteit van het te ontwikkelen T&D terrein. Het huidige gemeentelijke welstandsbeleid voorziet hier niet in. Het uitgangspunt voor het plangebied is het realiseren van veerwijzigingen naar het industriële leven. Het beeldkwaliteitplan wordt na vaststelling door de gemeenteraad onderdeel van de welstandnota.

Op het ontwerpbeeldkwaliteitplan zijn inspraakreacties ingediend. Het beeldkwaliteitplan is ongewijzigd vastgesteld.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P255-VG01) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P255-/NL.IMRO.0150.P255-VG01/.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde beeldkwaliteitplan kunt u inzien op http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’. Ook kunt u beide plannen inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 in Deventer.

Reacties op de plannen

Voor het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde beeldkwaliteitplan gelden twee verschillende voorbereidingsprocedures. Als u het niet eens bent met het vastgestelde bestemmingsplan, dan moet u beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het beeldkwaliteitplan geldt dat het niet mogelijk is om bezwaar en/of beroep in te stellen tegen dit plan.

Beroep op bestemmingsplan

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven