Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat ingevolge van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 30 september 2011 voor een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 10 november 2011) voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2011, het ontwerpbesluit, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

De op het plan betrekking hebbende gebiedsgrenzen worden globaal gevormd door de Zanddijk in het westen, de Doggersvaart in het noorden, de Van Foreestweg/Schoolweg in het zuiden en het Noordhollands kanaal/Spoorbaan in het oosten. De gebieden behorende bij het nieuwe winkelcentrum De Riepel en het natuurgebied Mariëndal zijn niet begrepen in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet voornamelijk in agrarische gebied en voorziet dan ook in een actuele bestemmingsplanregeling behorende bij deze gronden. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten van de recreatieparken ten noorden van de Van Foreestweg en ten aanzien van de woningen, sportvoorzieningen, bedrijven, water, groen en bijbehorende wegen gelegen binnen het plangebied. Ook is aandacht besteed aan de binnen het plangebied liggende leidingstroken, secundaire waterkering en KE-contouren.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2011’ ligt op de volgende wijze ter inzage:

  • elektronische via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl;

  • bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team planontwikkeling van de Afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen van de gemeente Den Helder, telefoon 0223-678 817.

Naar boven