Bestemmingsplan en omgevingsvergunningen Hart van Dirksland

Burgemeester en wethouders van Dirksland maken bekend dat de gemeenteraad op 8 september 2011 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Hart van Dirksland’. Bovendien hebben burgemeester en wethouders op 16 september 2011 de omgevingsvergunningen verleend voor het oprichten van 23 appartementen in samenhang met de maatschappelijke functies (Blok A) en het oprichten van 14 starterswoningen (Blok B)

Het bestemmingsplan Hart van Dirksland heeft betrekking op het gebied aan het Achterdorp en de hoek van de Burgemeester C. Zaaijerlaan in Dirksland. Hier worden een gezondheidscentrum en andere maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd in combinatie met woningbouw. Het plangebied ligt grotendeels in de oude dorpskern, op de hoek van de Burgemeester C. Zaaijerlaan en het Achterdorp. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de achterzijde van de percelen Stationsweg 1 tot en met 15. Vervolgens vormen de percelen aan de Kattewacht de begrenzing. Het perceel Burgemeester C. Zaaijerlaan 6 vormt de zuidwestelijke begrenzing van het plangebied.

Het woningbouwprogramma voorziet zowel in eengezinswoningen als in appartementen. In het plan zijn 14 eengezinswoningen opgenomen, waarbij uitgangspunt is dat 7 woningen in de huursector en 7 woningen in de koopsector worden gerealiseerd. De doelgroep voor deze woningen vormen starters op de woningmarkt. In samenhang met de maatschappelijke functies worden appartementen gerealiseerd. Het plan voorziet in 15 huur- en 8 koopappartementen.

U kunt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen, die ingevolge het coördinatiebesluit van 26 mei 2011 gezamenlijk in procedure zijn gebracht, van 3 oktober tot en met 13 november 2011 tijdens werkdagen inzien op het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen zijn in pdf formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website: www.dirksland.nl

Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Hart van Dirksland’ bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen hebben ingediend, dan wel aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan, tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunningen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunningen treedt in werking daags na de beroepstermijn tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven