Kennisgeving wijziging Verordening ruimte Noord-Brabant 2011

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 13 september 2011 een wijziging van de Verordening ruimte in samenhang met het Natuurbeheerplan 2012 vastgesteld.

Inhoud van de wijziging

Deze wijziging heeft enkel betrekking op het kaartmateriaal van de verordening en houdt verband met de jaarlijkse aanpassing van de ecologische hoofdstructuur (ehs), ecologische verbindingszones en beheergebieden ehs in het kader van het Natuurbeheerplan.

Dit jaar is daarbij ook de ondergrond van de ehs aangepast. Deze technische kwaliteitsverbetering van het bestand van de ehs heeft tot talloze kleine aanpassingen geleid. Voor de Verordening ruimte hebben die ook gevolgen voor aangrenzende kaarteenheden. In deze wijziging is daarom de hele nieuwe ruimtelijke hoofdstructuur van de Verordening ruimte opnieuw vastgelegd: de ehs, het bestaand stedelijk gebied, de groenblauwe mantel en het agrarisch gebied.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijziging en de daarbij behorende stukken vanaf 27 september 2011 raadplegen en downloaden via de provinciale website: www.brabant.nl en via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt de wijziging van de verordening met de daarbij behorende stukken met ingang van die datum tijdens openingstijden ter inzage op het Provinciehuis en alle gemeentehuizen in Noord-Brabant.

Inwerkingtreding

De wijziging treedt op 27 september 2011 in werking.

Geen mogelijkheid van beroep

In verband met het bepaalde in artikel 8:2, onder a, van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit tot wijziging van de verordening geen beroep worden ingesteld.

’s-Hertogenbosch, 26 september 2011

Naar boven