Vaststelling bestemmingsplan Erflanden 2010 en welstandbepalingen bosmilieu en Blankvoorn

Het college van B&W maken bekend dat de gemeenteraad op 15 september 2011 het bestemmingsplan Erflanden 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het plangebied. Het betreft een herziening van de nu geldende bestemmingsplannen voor de wijk Erflanden.

De wijk Erflanden is gelegen ten zuidwesten van het centrum van Hoogeveen en pal ten noorden van Rijksweg A 28. Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat in het noorden globaal begrensd wordt door de Hoogeveensche Vaart, in het oosten en het zuiden door Rijksweg A 28 en in het westen door de Zuidwoldigerweg.

Daarnaast heeft het de gemeenteraad voor het gebied ten noorden van de Blankvoorn en voor het bosmilieu, het gebied dat globaal ten oosten van de Keizersmantel ligt, welstandsbepalingen vastgesteld. Deze liggen tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage. De welstandsbepalingen worden gebruikt als toetsingskader bij de te realiseren woningen binnen de wijk Erflanden.

De welstandsbepalingen en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 28 september 2011 tot en met 8 november 2011 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt het plan en de bijbehorende stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit).

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven