Ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 225 (Klarenbeek)

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 225 (Klarenbeek) ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage, van 22 september 2011 t/m 2 november 2011. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 225 (Klarenbeek) vanaf 22 september 2011 in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

Omschrijving van het plan

Het plangebied ligt als een enclave in het plangebied Groene Staart, ten zuiden van de A10 in stadsdeel Oost. Het plangebied heeft betrekking op stadslandgoed Klarenbeek en omvat zowel het bouwvlak aan de Ouderkerdijk 225, als de achter- en omliggende agrarische gronden.

Het bestemmingsplan wordt gemaakt met het oog op de functieverbreding van een agrarisch bedrijf naar een zorgboerderij/stadslandgoed met een recreatieve functie. Onderdeel van het plan is de mogelijkheid tot nieuwbouw van een schuur in de plaats van vervallen (niet-monumentale) bebouwing.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de Stadsdeelraad. Schriftelijke zienswijzen dienen gestuurd te worden naar Stadsdeel Oost, t.a.v. de Afdeling ROO, W. Runderkamp, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer W. Runderkamp van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Ontwerp (tel. 020-2534230).

Amsterdam, 21 september 2011

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven