Wijziging bestemmingsplan hoek ‘Het Kanaal-Mr. Groen van Prinstererlaan’

Goedkeuringsbesluit Gedeputeerde Staten

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend.

Bij de balie Vergunningen en Handhaving, in het stadhuis van Assen, ligt met ingang van 23 september 2011, gedurende zes weken, voor iedereen ter inzage:

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 23 augustus 2011 kenmerk 34/DO/2011007175 ter goedkeuring van hun besluit op 6 april 2011, inhoudende de vaststelling van het wijzigingsplan ‘Hoek Het Kanaal - Mr. Groen van Prinstererlaan’, gelegen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Assen-Noord’.

Het wijzigingsplan kunt u de bovengenoemde periode eveneens raadplegen op www.assen.nl

In het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Assen-Noord’ is een wijzigingsbevoegdheid, als bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) opgenomen. Volgens deze bevoegdheid is het mogelijk de bestemming ‘woondoeleinden’ te wijzigen in de bestemming ‘woondoeleinden meergezinshuizen’. Het plan voorziet in de toepassing van deze bevoegdheid op onderhavige locatie.

Volgens het bepaalde in artikel 11, artikel 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en artikel 54, lid 2, sub b WRO kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit over de goedkeuring treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 56b, lid 1 WRO).

Naar boven