Bekendmaking besluit om geen milieueffectrapport op te stellen voor de aanvraag omgevingsvergunning met zaaknummer WABO-11- 056, Nes 32 te Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken gelet op artikel 7.17, vierde lid van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 18 april 2011 hebben wij een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen van de Maatschap Veehouderij Paauw voor de locatie Nes 32 te Schagen.

Het voornoemde project bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Het (ver)bouwen van een veestal.

  • Het oprichten en in werking hebben van een inrichting.

Maatschap Veehouderij Paauw heeft aangegeven dat zij de veestapel wil vergroten, waarbij het voornemen is om het aantal melkkoeien uit te breiden van 105 stuks naar maximaal 275 stuks en het aantal stuks jongvee uit te breiden van 80 stuks naar 125 stuks. Omdat na deze wijziging binnen de inrichting meer dan 200 stuks melkrundvee worden gehouden, valt het bedrijf niet meer onder het Besluit landbouw milieubeheer (art. 3, lid 1, onder b van het Besluit landbouw milieubeheer), maar is sprake van een inrichting in de zin van artikel 1.1 Wabo, waarvoor op grond van artikel 2.1 onder e Wabo jo Bijlage I, onderdeel C, Categorie 8.1 onder a Bor een oprichtingsvergunning noodzakelijk is. In het kader van de toetsing van deze aanvraag moet, ingevolge artikel 2, vijfde lid Besluit milieu effect rapportage in samenhang met artikel 7.2, vierde lid Wet milieubeheer, worden onderzocht wat de effecten op het milieu zijn van de aangevraagde activiteiten.

Burgemeester en Wethouders van Schagen hebben besloten dat door de Maatschap Veehouderij Paauw geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op de aanvraag om een omgevingsvergunning.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Schagen leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Ter inzage

Het besluit en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 september 2011 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 9 november 2011, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 08.15 uur tot 12.00 uur en ’s middags op afspraak. Voornoemde stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder omgevingsvergunning, onder ontwerpomgevingsvergunning: project Nes 32.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep. Zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt in de procedure voor de omgevingsvergunning met zaaknummer WABO-11-056 ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Schagen, 28 september 2011

Naar boven