Ontwerpbestemmingsplan De Splitting ter inzage

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan De Splitting ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 3 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7 te Lemmer. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl → ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. De optie ‘tonen concept en (voor)ontwerp’ moet aangevinkt staan om het plan zichtbaar te maken.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart en planregels en is voorzien van een toelichting. Het plangebied ligt in Echtenerbrug en wordt begrensd door de Veenscheiding in het noorden, De Splitting in het oosten en De Roede in het zuiden en westen. De straten De Splitting en De Roede zijn deels onderdeel van het plangebied. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de bouw van een appartementencomplex, bestaande uit 27 nieuwe woningen, de bouw van vier grondgebonden woningen en de uitbreiding van de basisschool Twa Yn Ien. De nieuwe woningen worden gecombineerd met (zorg)voorzieningen.

Reageren op het bestemmingsplan?

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: de gemeenteraad van Lemsterland, postbus 2, 8530 AA Lemmer;

  • Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met Agnes Daan van de sector Grondgebied (tel. 0514-567588). Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Lemmer, 2 februari 2011

Burgemeester en wethouders.

Naar boven