Opnieuw genomen voorbereidingsbesluit ‘De Ruijt II’

De gemeenteraad van Rijswijk heeft in haar vergadering van 13 september 2011 opnieuw een voorbereidingsbesluit ex artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening genomen voor de realisatie van 16 woningen op de locatie ‘De Ruijt II’.

Het voorbereidingsbesluit heeft als doel om te voorkomen dat het bestaande, feitelijke gebruik wordt gewijzigd, waardoor het gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de nieuwe bestemming, zoals die zal worden neergelegd via een vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Al eerder, namelijk op 15 juni 2010, heeft de raad ook al een voorbereidingsbesluit voor deze locatie genomen. Na publicatie op 10 september 2010 is dit besluit op 11 september 2010 in werking getreden. Omdat het voorbereidingsbesluit een geldigheidsduur had van een jaar, is deze periode per 12 september 2011 afgelopen. Omdat de vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening echter nog niet is afgerond (er zijn namelijk veel zienswijzen ingediend die een zorgvuldige, inhoudelijke afweging behoeven), is het noodzakelijk om voor de locatie De Ruijt II opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen.

In haar vergadering van 13 september 2011 heeft de gemeenteraad besloten dat het nieuwe voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van de dag, volgend op de dag van publicatie. Het besluit is wederom één jaar geldig.

Vanaf de dag van inwerkingtreding liggen de stukken voor eenieder ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.rijswijk.nl; zoekt u op ‘De Ruijt II’. Tevens zijn de stukken in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl; zoekt u in dat geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.vbderuijtII-VA01.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan, op basis van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar en beroep worden aangetekend.

Naar boven