Notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau MER - Mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend, dat de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER - Mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’ ter inzage ligt.

Bij de voorbereiding van een bestemmingsplan voor het oprichten van een oppervlakteinstallatie geldt een zogenoemde plan-m.e.r.-plicht (milieueffectrapportage). Dit is een onderzoek waarin de milieugevolgen van het bestemmingsplan in een vroeg stadium inzichtelijk worden gemaakt.

De eerste stap in het proces om te komen tot een milieueffectrapportage is het opstellen van een ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’. Deze notitie wordt voorgelegd aan de wettelijke adviseurs en bestuursorganen die ook betrokken zijn bij de structuurvisie en de bestemmingsplannen buitengebied. Tegelijkertijd ligt de notitie ter inzage en kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. De Commissie m.e.r. wordt geraadpleegd over de notitie. Zij wordt ook gevraagd advies uit te brengen over het uiteindelijke milieueffectrapport.

Voor de totstandkoming van het milieueffectrapport wordt aangesloten bij de procedure van het bestemmingsplan ‘Mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’. Nadat de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ ter inzage heeft gelegen wordt een MER (het daadwerkelijke onderzoek) opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de ingekomen reacties. Het MER zal gezamenlijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Eenieder wordt dan in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen. In die tijd wordt ook advies gevraagd aan de Commissie m.e.r. In het definitieve bestemmingsplan motiveert de gemeente hoe is omgegaan met de resultaten van het MER, het advies van de commissie en de ingediende zienswijzen.

De ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER Mijnbouwlocatie Blaaksedijk, gelegen aan de Reedijk in Heinenoord’ ligt met ingang van 29 augustus 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie van het servicecentrum Ruimte en Groen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. U kunt de notitie ook raadplegen via de website van de gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder actueel/ter inzage.

Tijdens de periode dat de notitie ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met mevrouw I. Voogt van de afdeling Ruimte en Groen, telefoonnummer 078-676 44 33.

23 september 2011

Naar boven