Ontwerpbestemmingsplan ‘Goudsmit-Hoff, Rijen’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maakt bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Goudsmit-Hoff, Rijen’ met ingang van 22 september 2011 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op het voormalige bedrijfsterrein van Rath en Doodeheefver aan de Julianastraat in Rijen grondgebonden woningen en appartementen worden gebouwd.

Het college besloot ook om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen, omdat de grondexploitatie is geregeld met een realisatieovereenkomst.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpplan ligt van met ingang van 22 september tot en met 2 november 2011 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Ook kunt u het plan tijdens de openingstijden inzien in de bibliotheek in Rijen.

We plaatsen het ontwerpplan bovendien op de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl). Het bestemmingsplan vindt u in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’, onder ‘Bestemmingsplannen in procedure’ en vervolgens ‘Goudsmit-Hoff, Rijen’.

U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening,

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de redenen van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Bel dan met A. van de Groes van de gemeente Gilze en Rijen, telefoonnummer: 0161-290271 bij afwezigheid met J.Tolboom, tel. 0161-290357.

Rijen, 20 september 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

René Wiersema.

De wnd. burgemeester,

Jan Boelhouwer.

Naar boven