Rectificatie vaststelling bestemmingsplan Woonboulevard Kanaleneiland, IKEA e.o.

Abusievelijk is onderstaande publicatie niet gepubliceerd in de Staatscourant van 26 januari 2011. Burgemeester en wethouders van Utrecht maken daarom ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 ( lid 4) van de Wet ruimtelijke ordening nogmaals bekend dat met ingang van 3 februari 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het door de raad op 6 januari 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Woonboulevard Kanaleneiland, IKEA e.o.' en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

Plangebied en doelstelling

De begrenzing van het plangebied wordt globaal gevormd door de Van Rensselaerlaan in het oosten, de Aziëlaan in het noorden, Drommedarislaan en een langs de noordzijde van het gebouw van Rijkswaterstaat verlegde Griffioenlaan in het zuiden.

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch en juridisch mogelijk maken van de uitbreiding van de IKEA-vestiging aan de Van Rensselaerlaan 7, waarbij 2 sportvelden inclusief de daarbij behorende gebouwde sportvoorzieningen en een deel van de nieuwe gebiedsontsluitingsweg in de uitbreiding worden geïntegreerd.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

Toelichting:

  • In paragraaf 5.2 wordt nader aangegeven dat na toetsing de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan als niet MER-(beoordelings)plichtig zijn aangemerkt.

  • In paragraaf 6.1 is een geactualiseerde tekst opgenomen met betrekking tot de economische uitvoerbaarheid. Aanleiding van de actualisering is de onlangs gesloten overeenkomst tussen IKEA en de gemeente Utrecht.

Regels:

  • In de begripsbepalingen is ter verduidelijking in artikel 1.35 de begripsbepaling voor 'kruin van het sportveld' opgenomen;

  • In de regels is onder 3.1 sub b, onder 1 opgenomen dat gebouwde sportvoorzieningen in de vorm van een kantine, inclusief de daarbij behorende additionele horeca, was- en kleedruimtes, materiaalberging, vergader en verblijfsruimtes, alsmede maatschappelijke voorzieningen ten behoeve van verenigingsleven alleen ter plaatse van de aanduiding 'verenigingsleven' mogen worden gebouwd;

  • In de regels is onder artikel 3.1 sub b, onder 2 opgenomen dat tribunes uitsluitend gebouwd mogen worden in de vorm van bouwwerken geen gebouwen zijnde in het vlak waar de specifieke bouwaanduiding 'tribune' is opgenomen.

  • In artikel 3.2.2. onder g is bepaald dat de hoogte ten opzichte van de kruin van de sportvelden maximaal 7 meter mag bedragen.

  • Hernummering en redigering van artikel 3 lid 1 vanwege de bovengenoemde wijzigingen van de regels.

Verbeelding:

  • Ten behoeve van de inpassing van het fietspad en de daarmee samenhangende herinrichting van het kruispunt Griffioenlaan/Europalaan, is de plangrens aangepast en de verkeersbestemming verbreed en uitgebreid richting het eerder genoemde kruispunt.

  • Toevoeging specifieke bouwaanduiding 'tribune' vanwege de hierboven genoemde wijziging van de regels.

  • De bestaande parkeerstroken langs de groensstrook langs de Aziëlaan zijn opgenomen in de bestemming 'Verkeer en verblijf' ; deze waren in het ontwerp per abuis opgenomen in de bestemming 'Groen'.

  • Op de verbeelding is het nummer van de gebruikte ondergrond opgenomen.

Inzien

Het bestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart) en de bijlagen) en het vaststellingsbesluit, liggen met ingang van 3 februari 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 16 maart 2011 ter inzage bij:

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Wijkbureau Zuidwest

Marco Pololaan 71, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit bestemmingsplan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website. Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit is ook in te zien via www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door een belanghebbende die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven