Ontwerpbestemmingsplan ‘Keerlus & parkeerplaatsen Monnikenhuizen’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Keerlus & parkeerplaatsen Monnikenhuizen’

met ingang van 22 september 2011 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 22 september 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.740-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.740-0201

Plangebied

Het plangebied bestaat uit vier losse gebieden in de wijk Monnikenhuizen in Arnhem Noord.

Een hiervan betreft eenterrein aan de Sperwerstraat, gelegen tussen de Wielewaalstraat en Merelstraat (de locatie voor verlegging van een keerlus ter plaatse). De locatie wordt nu gekenmerkt door wegverharding in de openbare ruimte ten gunste van een keerlus voor de trolleybus en voor autoverkeer.

De andere drie zijn driehoekige terreinen gelegen direct ten westen van de flatwoningen aan de Monnikensteeg nabij de straten Eksterstraat, Havikstraat en Koekoekstraat (de locatie voor aanleg van extra parkeerplaatsen).

Doel

Locatie keerlus Monnikenhuizen (Sperwerstraat).

Vanuit het project Buitengewoon Beter (BGB) Monnikenhuizen is een ontwerpopdracht geformuleerd voor het creëren van een speelplek voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar. De nieuwe speelplek zal gerealiseerd worden op de kruising van de Wielewaalstraat en de Sperwerstraat. Het huidige bestemmingsplan laat een speelplek toe ter plaatse van de bewuste locatie.

Door het realiseren van de nieuwe speelplek zal de weg ter plaatse met de keerlus voor de trolleybus verlegd moeten worden richting oosten. In die situatie, waarbij rekening moet worden gehouden met de bocht die Connexxion nodig heeft met de trolley, zal de keerlus gerealiseerd worden op de gronden met de bestemming ‘Groen en water’. Daarom wordt het bestemmingsplan aangepast.

Locatie parkeerplaatsen Monnikenhuizen (nabij Eksterstraat, Havikstraat en Koekoekstraat).

Gebleken is dat er in de Eksterstraat, Havikstraat en Koekoekstraat extra parkeerplaatsen nodig zijn. Hierbij is de keuze gemaakt om deze te realiseren in de groene driehoekige plantsoenen die voor de flatwoningen aan de Monnikensteeg liggen. In deze groenstroken zijn deels al parkeerplaatsen aangelegd. Daaraan worden nu extra parkeerplaatsen toegevoegd.

Terinzagelegging

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 21 september 2011

Naar boven