Ontwerpbestemmingsplan appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 te Vries

Ontwikkeling van een appartementencomplex

Woningbouwcorporatie Woonborg heeft het voornemen om op het perceel Tynaarlosestraat 21–27 te Vries een appartementencomplex te realiseren. Deze locatie is beter bekend als het voormalige ACM/Van der Vinne-terrein. Het plan betreft de oprichting van twee woongebouwen met daarin maximaal 39 appartementen, waarvan minimaal 16 in de sociale huursector zullen worden gerealiseerd. Ook voorziet het plan in een halfverdiept liggende parkeergarage met bergingen ten behoeve van de bewoners van het complex. Voor bezoek zal bovengronds parkeergelegenheid worden gerealiseerd.

Nieuw bestemmingsplan

In het geldende bestemmingsplan ‘Vries kern’ hebben de gronden de bestemming Woongebied met een aanduiding ‘bedrijven’. Het ingediende plan kan op grond van het geldende bestemmingsplan niet gerealiseerd worden. Wel is in dit bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, waarmee de bestemming van de gronden gewijzigd kan worden in een combinatie tussen wonen en zakelijke dienstverlening. Ook in het voorgaande ‘bestemmingsplan Vries Gemeentehuis’ was deze wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze wijzigingsbevoegdheid is echter gedeeltelijk niet toepasbaar voor de voorgenomen ontwikkelingen (ondermeer vanwege het ontbreken van zakelijke dienstverlening). Hierom is het noodzakelijk voor realisatie van dit bouwplan een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 te Vries’ ligt met ingang van vrijdag 23 september 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het plan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klikt u vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de periode van terinzagelegging wordt zoals gebruikelijk door de gemeente Tynaarlo een informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen en overige belangstellenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst – die zal worden gehouden in de vorm van een inloopavond – kunt u binnenlopen op het moment dat u het beste past en u laten informeren over de voorgenomen ontwikkeling en dit ontwerpbestemmingsplan. De inloopbijeenkomst wordt gehouden op donderdagavond 27 oktober 2011 tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis te Vries. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 te Vries’ , schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven