Ontwerpbestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde

Verbouw schoolcomplex AOC Terra Eelde

Onderwijsgroep Noord is voornemens een gedeelte van het complex van het AOC Terra Vmbo-Groen aan de Burgemeester J.G. Legroweg 29 te Eelde te herbouwen. In de eerste fase worden de gebouwen aan de noordoostzijde van het plangebied gesloopt. Op dezelfde locatie, echter gedeeltelijk buiten het in het geldende bestemmingsplan ‘Eelde-Paterswolde kern’ aangegeven bouwvlak, wordt een nieuw schoolgebouw ten behoeve van praktijkgericht onderwijs opgericht. Het initiatief is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Het is daarom noodzakelijk om voor de ontwikkeling een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

De afgelopen periode is het een ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw AOC Terra Eelde’ opgesteld, deze kunt u vanaf vrijdag 23 september 2011 voor een periode van 6 weken inzien.

Ontwerp ‘Bestemmingsplan Nieuwbouw AOC Terra Eelde’

In bestemmingsplannen wordt geregeld waar en onder welke voorwaarden bepaalde gebruiksfuncties zijn toegestaan. Ook wordt hierin bepaald welke bouwwerken er ten behoeve van deze functies mogen worden opgericht. Het bestemmingsplan fungeert daarmee als toetsingskader voor de beoordeling van omgevingsvergunningen (voorheen bouwvergunningen) en andere ruimtelijke plannen en verzoeken.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw AOC Terra Eelde’ ligt met ingang van vrijdag 23 september 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Ook kunt u het plan gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw AOC Terra Eelde’, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven