Besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Jupiterstraat

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan Jupiterstraat hogere waarden, als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder, vastgesteld.

Het besluit hogere waarden voor geluid bevat hogere waarden voor geluid door wegverkeer die betrekking hebben op de ontwikkellocatie Jupiterstraat 4 (woonzorgcomplex). Dit is nodig omdat op deze locatie de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai wordt overschreden.

Voor de voorbereiding van het besluit hogere waarden is de procedure zoals bedoeld in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in samenhang met artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh) doorlopen. Het ontwerpbesluit heeft van 7 april 2011 tot en met 18 mei 2011 ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben in deze periode zienswijzen over het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling kunnen indienen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzage

De beschikking tot het vaststellen van hogere waarden ligt met ingang van donderdag 22 september 2011 tot en met woensdag 2 november 2011 gedurende zes weken ter inzage. De beschikking en het besluit met bijbehorende stukken kan worden ingezien bij:

  • Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden).

  • Het besluit hogere waarden is ook te vinden op de gemeentelijke website: www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel → Ter inzage)

Beroep

Een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerpbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht, kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven