Projectbesluit i.c.m. eerste fase bouwvergunning Dorpsstraat 54–62 te Oterleek

Burgemeester en wethouders van Schermer maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.11 juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het projectbesluit i.c.m. een eerste fase bouwvergunning ‘Dorpsstraat 54–62 ‘gewijzigd heeft vastgesteld.

Betreft: Het projectbesluit betreft het bouwen van 10 appartementen aan de Dorpsstraat 54–62 te Oterleek. In het plangebied worden twee appartementengebouwen gerealiseerd, met ruimte voor in totaal 10 wooneenheden. Rondom de gebouwen is ruimte voor parkeren en groen. Aan de zuidkant van de kavel staat een gebouw met één/twee lagen met een kap met aan weerszijden een aanbouw. Op de begane grond bevinden zich 4 appartementen, op de verdiepingen bevinden zich 4 maisonnettes. Aan de noordkant van de kavel staat een eenvoudiger volume met een lage kap. Hierin zijn twee grondgebonden appartementen en de gemeenschappelijke berging ondergebracht.

Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Wijzigingen: De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit betreffen o.a. vier extra parkeerplaatsen en een maatvoeringaanduiding op de verbeelding. Voor de volledige inhoud verwijzen wij naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

Inzage: Het projectbesluit i.c.m. met de eerste fase bouwvergunning incl. de bijbehorende stukken liggen met ingang van vandaag, 20 september 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage op de volgende wijzen:

  • Op het gemeentehuis Wittenburg, afdeling Ruimte, Noordervaart 99 Stompetoren, gedurende de openingstijden.

  • Op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen:

    www.ruimtelijkeplannen.nl onder planid: NL.IMRO.0458.PBDorpsstraat5462-vs01

  • Op de website van de gemeente www.schermer.nl.

Beroep: Vanaf de dag ná de 1e dag van de terinzagelegging, kan gedurende 6 weken door belanghebbenden beroep ingesteld worden bij de Rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht. Binnen de beroepstermijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Rechtbank Alkmaar. Beroepschriften, respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de Rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar. Voor het beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u een acceptgiro van de Griffie van de Rechtbank.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via

http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, Mw. N.A.E. Houtkamp-van Offeren, tel.: 072-5037326.

20 september 2011

Burgemeester en wethouders van Schermer.

Naar boven